Špagety s paradajkovou omáčkou a fašírkami
Postup prípravy
Plátky chleba (2 krajce) ponoríme do mlieka a necháme zmäknúť. Cibuľu nakrájame na kocky. Na panvici zahrejeme polievkovú lyžicu oleja a do sklovita na ňom opražíme cibuľu. Cesnak prelisujeme do mletého mäsa a pridáme opraženú cibuľu, syr (2 PL), chlieb, soľ a korenie. Vypracujeme hladkú hmotu. Mokrými rukami vytvoríme asi 24 jednoliatych mäsových fašírok. Zvyšný olej rozpálime na panvici. Fašírky opečieme z každej strany a prenesieme na plech. Do panvice vložíme nasekané lípané paradajky a vývar, a za občasného miešania necháme prevariť. Dochutíme soľou a korením, a povaríme ďalších 5 minút. K fašírkam pridáme paradajkovú omáčku, prikryjeme pokrievkou alebo alobalom a vložíme do predhriatej rúry na strednú úroveň. Pečieme pri teplote 180 stupňov asi 50 minút (pri vrchnom aj spodnom ohreve). Špagety uvaríme podľa pokynov uvedených na obale. Fašírky s omáčkou posypeme strúhaným parmezánom a petržlenom a podávame s cestovinami.
Vytlačiť recept (PDF)