Kategórie receptov
Fazuľa s bôčikom
Počet ingrediencií
11
Počet porcií
4
Sacharidy na jednu porciu
51 g
Čas prípravy
1 hodina
Bez lepku
Postup prípravy
Fazuľu deň vopred namočenú uvaríme so soľou, bobkovým listom (2 ks) a novým korením (5 guľôčok) domäkka. Bôčik nakrájaný na kocky cca 2 × 2 cm opečieme na masti s cibuľou dozlatista. Pridáme cesnak, po chvíli pretlak a kečup. Mäso preložíme do pekáčika, osolíme, okoreníme a pečieme na 200 °C prikryté 15 minút. Potom odkryjeme, pridáme scedenú fazuľu a premiešame. Podlejeme vývarom z fazule a pečieme ďalších cca 30 – 40 minút na 160 °C do zmäknutia mäsa. Občas premiešame a podľa potreby podlievame vývarom z fazule. Podávame s chlebom.
Vytlačiť recept (PDF)
Paradajkový pretlak 200 g
80 g
Bio ketchup 530 g
30 g
Cibuľa voľná
60 g
Cesnak
5 g
Sadlo
25 g
Bravčový bôčik
60 g
Mleté čierne korenie
5 g
Nové korenie
1 g
Bobkový list
0.8 g
Fazuľa biela
300 g