Kategórie receptov
Bezlepkové košíčky s karamelovou šľahačkou
Počet ingrediencií
5
Počet porcií
20
Sacharidy na jednu porciu
22 g
Čas prípravy
45 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Najprv si pripravíme karamel. V hrnci necháme na slabom ohni roztopiť cukor (150 g), keď sa sfarbí do jantárova, pridáme doň 50 ml šľahačky a miešame, kým sa nerozpustí. Napokon vmiešame maslo (50 g).
Z hotového karamelu odoberieme 3 lyžice a zmiešame ich so zvyšnou šľahačkou (vyšľahanou smotana 200 ml). Necháme spolu zovrieť a potom vychladnúť (ideálne cez noc, inak sa šľahačka nemusí dať vyšľahať).
Na košíčky si premiesime medové cesto, natlačíme ho do formičiek (z jedného cesta nám vyšlo 60 malých košíčkov) a pečieme na 170 stupňoch asi 12 minút.
Upečené a vychladnuté košíčky plníme (ideálne krátko pred podávaním) vyšľahanou karamelovou šľahačkou a posýpame lieskovcami.
Vytlačiť recept (PDF)Hotové bezgluténové cestá 500 g
500 g
Cukor kryštál
150 g
Lieskové orechy
50 g
Smotana na šľahanie
200 g