Broskyňové rezy
Postup prípravy
Žĺtky (5 ks) vyšľaháme s cukrom (250 g), postupne pridáme vodu (5 PL), olej (1 PL), múku (200 g polohrubej) s kypriacim práškom (1/2 balíčka) a tuhý sneh z bielkov (5 ks). Cesto vylejeme na vymastený plech vysypaný múkou a upečieme. Na vychladnuté cesto natrieme plnku pripravenú z vyšľahanej smotany (250 g) s 1 vanilínovým cukrom. Ak je hustá, pridáme do nej biely jogurt s príchuťou broskyne (330 g). Koláč odložíme do chladničky. Keď plnka stuhne, poukladáme na ňu broskyne nakrájané na štvrtiny. Zalejeme ich pudingovou polevou (4 dl vody 1 dl broskyňového sirupu 100 g práškového cukru 1 balíček vanilínového cukru 1 balíček krémového prášku Zlatý klas), ktorú pripravíme z krémového prášku, sirupu, cukru a vody. Hotový koláč dáme na niekoľko hodín do chladu a potom ho nakrájame na rezy.
Vytlačiť recept (PDF)