Citrónovo-mliečna torta
Postup prípravy
Vajcia (6 ks) a cukor (200 g) vyšľaháme do peny, primiešame polohrubú múku a strúhanku. Tortovú formu vymastíme a vlejeme do nej cesto. Pečieme asi 40 minút v mierne vyhriatej rúre. Po upečení formu otvoríme a korpus prekrojíme dva razy, takže vzniknú tri diely. Želatínu dáme napučať. Mlieko, šťavu a cukor (100 g) spolu premiešame. Želatínu rozpustíme pri miernej teplote a primiešame k mliečnej zmesi. Všetko necháme dobre vychladnúť. Do tejto hmoty primiešame dotuha vyšľahanú smotanu (400 g). Na samotné dno tortovej formy uložíme jednu časť cesta a uzatvoríme ho do formy. Polovicu krému natrieme na cesto, prikryjeme ďalšou časťou, opäť natrieme a prikryjeme poslednou časťou torty. Necháme v chladničke asi 2 hodiny. Smotanu (400 g) s cukrom (1 PL) vyšľaháme do tuhej peny a rozotrieme na tortu. Ozdobíme podľa vlastnej fantázie pistáciami, čokoládou, kakaom a pod.
Vytlačiť recept (PDF)