Čokoládová torta bez lepku s čučoriedkami
Postup prípravy
Čokoládu (200 g) roztopíme nad parou a necháme ju vychladnúť.
Celé vajcia (6 ks) šľaháme do tuhej bledej peny, potom k nim pridáme roztopenú čokoládu a premiešame. Pomaly, za slabého miešania pridávame olej.
Keď sa všetky suroviny spoja do jednoliatej zmesi, prisypeme postupne bábovkové zmesi a gumenou varechou ich vmiešame.
Nalejeme do tortovej formy, ktorú sme potreli tukom a vysypali múkou (alebo vystlali papierom na pečenie) a pečieme v rozohriatej rúre na 180 stupňoch asi 40 minút. Špajlou odskúšame, či je torta prepečená aj vo vnútri. Necháme ju vychladnúť.
Na plnku uvaríme puding s 500 ml mlieka podľa návodu na obale, ešte do teplého pudingu nalámeme čokoládu (150 g) a rozmiešame, kým sa neroztopí. Po vychladnutí do pudingovo-čokoládovej zmesi vmiešame mixérom čerstvý syr.
Vychladnutú tortu rozrežeme pozdĺžne, obe polovice z vnútornej strany potrieme čučoriedkovým lekvárom (môžeme ho rozriediť teplou vodou na sirup), na spodnú polovicu korpusu natrieme asi polovicu krému, na ten poukladáme čučoriedky a prikryjeme druhou polovicou korpusu.
Zvyšný krém porozotierame po povrchu a po boku torty. Vrch torty ozdobíme čučoriedkami.
Vytlačiť recept (PDF)