Čokoládová torta
Postup prípravy
Tofu rozmixujeme s (kokosovým) olejom, cukrom (140 g), (mandľovým) mliekom (270 ml) a octom (1 ČL). Do veľkej misky dáme múku, kakao, sódu a vanilku. Pridáme tofu zmes a premiešame. V prípade, že je zmes príliš hustá môžeme priliať trochu mlieka. Cesto dáme do 20 cm formy na tortu a pečieme v rúre pri 175 °C približne 45 – 60 minút. Počas pečenia korpus skontrolujeme špáradlom a v prípade potreby prikryjeme alobalom. Korpus necháme vychladnúť. Kým sa korpus pečie a chladne, dáme (kokosové) mlieko (400 ml) do chladničky. Keď máme korpus vychladnutý, zrežeme vrch a prekrojíme (napríklad pomocou nite). Čokoládu roztopíme a ešte kým je teplá primiešame do nej 50 g trstinového cukru. Do misky dáme vychladené (kokosové) mlieko (400 ml). Rozmiešame mixérom a pridáme doň čokoládu s cukrom. Vyšľaháme. Prerezaný korpus naplníme polovicou krému a čerstvým ovocím. Zvyškom krému potrieme vrch a okraje torty. Posypeme kakaom a dozdobíme čerstvým ovocím.
Vytlačiť recept (PDF)