Kategórie receptov
Krtkova torta
Počet ingrediencií
10
Počet porcií
10
Sacharidy na jednu porciu
41 g
Čas prípravy
45 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Olej, cukor (100 g) a 2 žĺtky vyšľaháme, po chvíľke pridáme rum a zamiešame. Pridáme múku zmiešanú s kakaom a práškom do pečiva, mlieko a nakoniec zľahka vmiešame sneh z bielkov. Vlejeme do vymastenej, kokosom vysypanej tortovej formy a pečieme pri teplote asi 180 °C 30 minút. Po obvode vychladeného korpusu vytvoríme kruh tak 1,5 cm a vnútro vydlabeme do tvaru misy, dno musí zostať neporušené. Na náplň zmiešame cukor, (stužovač) a nahrubo nastrúhanú čokoládu, vsypeme do takmer vyšľahanej šľahačky a došľaháme. Banány pozdĺžne rozkrojíme a vložíme do vydlabaného korpusu, na ne navrstvíme šľahačku a vytvoríme kopček. Naň natlačíme rozdrobené vnútro korpusu.
Vytlačiť recept (PDF)
JIZERKA - prirodzene bezlepková zmes univerzálna 1000 g
180 g
Dr. Halíř trvanlivé mlieko polotučné 1 l
125 g
Horká čokoláda 70% 80 g
80 g
Banán
300 g
Cukor múčka
140 g
Olej slnečnicový
100 g
Vajcia
100 g
Smotana na šľahanie
500 g
Holandské kakao 100 g
25 g