Kategórie receptov
Anglický krém
Počet ingrediencií
5
Počet porcií
3
Sacharidy na jednu porciu
67 g
Čas prípravy
35 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Mlieko (odložíme si bokom tri polievkové lyžice) zahrejeme s cukrom a vanilkovým strukom, ktorý ihneď po zahriatí vyberieme. Vajíčka (6ks) rozbijeme a rozdelíme na bielka a žĺtka. Žĺtka vložíme do misky s múkou a zvyškom mlieka. Vyšľaháme ich šľahačom na jednoliatu zmes, do ktorej postupne prilievame cez sitko teplé mlieko. Túto zmes preložíme na slabý plyn a udržiavame ju na ňom, pokiaľ nezačne variť. Vtedy ju ihneď odstavíme a vylejeme do samostatných pohárov. Krém podávame teplý alebo studený.
Vytlačiť recept (PDF)Dr. Halíř trvanlivé mlieko polotučné 1 l
500 g
Bezgluténová múka Promix Beta 500 g
20 g
Cukor kryštál
160 g
Vajcia
300 g