Bezgluténové tiramisu
Postup prípravy
Do hrnca dáme smotanu, mlieko, cukor (75 g) a necháme variť. V miske vyšľaháme 1 celé vajce s jedným žĺtkom a pridáme do hrnca. Premiešame a pár minút povaríme. Do misky dáme mascarpone a pridáme vychladenú smotanovú zmes. Do studenej vody vložíme želatínový plátok a necháme hydratovať. Alebo použijeme sypkú želatinu podľa návodu. Potom pridáme do misky. Zmes necháme odležať v chladničke cez noc. Želatínový plát hydratujeme studenou vodou. Do zmesi pridáme scedenú želatínu a necháme 24 hodín odležať v chladničke. Vyberte z chladničky a zmes ešte prešľaháme. Na servírovanie môžete použiť lyžicu alebo cukrársku špičku. Kávu zalejeme 100 ml vody, zamiešame a necháme vychladnúť. Sušienky Gullón Digestive namočíme do zmesi z kávy, 20 g cukru a amaretta (10 ml) a v servírovacom pohári striedame vrstvy sušienok a krému. Nakoniec posypeme kakaom a ozdobíme sušienkou Gullón s kúskami čokolády.
Vytlačiť recept (PDF)