Kategórie receptov
Bezlepkový cheescake
Počet ingrediencií
10
Počet porcií
6
Sacharidy na jednu porciu
68 g
Čas prípravy
30 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Sušienky dáme do plastového vrecúška, uzavrieme a pomocou valčeka ich rozdrobíme na strúhanku. Potom zmiešame so zmäknutým maslom a pomocou obrátenej strany lyžice sušienky natlačíme na dno aj po okrajoch (asi do výšky 1,5 – 2 cm) tortovej formy s priemerom 20 cm.
Tvaroh, vajce, cukor (150 g), vanilku, šťavu a kôru z citróna a škrob zmiešame, nalejeme na sušienkové dno a dáme piecť.
Rúru predhrejeme na 160 °C a pečieme asi 45 minút, kým nie je povrch koláča na dotyk pružný a pevný.
Po dopečení necháme cheescake vychladnúť a pred podávaním ho polejeme ovocnou šťavou. Rozvaríme a precedíme hrsť malín s trochou cukru a škoricou. Ozdobíme malinami.
Vytlačiť recept (PDF)
BABIČKA Tvaroh tučný 250 g
500 g
MARIELA - bezgluténové čajové keksy 140 g
280 g
Citróny
50 g
Maliny čerstvé
100 g
Cukor kryštál
145 g
Vajcia
100 g
Maslo
50 g
Vanilkový cukor
15 g
Škorica mletá
3 g