Kategórie receptov
Crème brulée
Počet ingrediencií
6
Počet porcií
6
Sacharidy na jednu porciu
17 g
Čas prípravy
20 minut
Bez lepku
Postup prípravy
4 dl mlieka, cukor (2 PL) a vanilkový struk (2 ks) privedieme do varu. V ďalšej mise vymiešame žĺtka (3 ks), múku a zvyšné mlieko, pridáme trochu teplého mlieka, z ktorého sme vybrali vanilkový struk, a dobre zamiešame. Všetko preložíme do hrnca. Za neustáleho miešania znovu privedieme do varu, precedíme a necháme vychladnúť. Po vychladnutí pridáme do zmesi mascarpone (2 PL) a vylejeme do nízkych a širokých misiek. V hrnčeku rozpustíme trstinový cukor v 2 polievkových lyžiciach vody na karamel, ktorým polejeme povrch každej tortičky. Tento dezert konzumujeme hneď, neodporúčame ho vkladať do chladničky.
Vytlačiť recept (PDF)Dr. Halíř trvanlivé mlieko polotučné 1 l
500 g
Bezgluténová múka Promix Beta 500 g
25 g
Cukor kryštál
50 g
Žítok
84 g
Vanilkový struk
4 g