Kategórie receptov
Extra krémové čerešňové tiramisu
Počet ingrediencií
8
Počet porcií
6
Sacharidy na jednu porciu
63 g
Čas prípravy
30 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Višne alebo čerešně necháme rozmraziť a cez sitko odkvapkáme. Vychladnutú kávu zmiešame s amarettom(4 cl) a začneme namáčať piškóty iba cukrovou stranou cca 6 sekúnd (aby neboli úplne nasiaknuté) a ukladáme na spodok menšej tortovej formy aby sme mali jednu celú vrstvu, na ktorú poukladáme roztopené višne alebočerešně. Smotanu dobre vymiešame s vanilkovým cukrom, nastrúhame citrónovú kôru a pokryjeme ňou pripravený „korpus“. Proces zopakujeme ešte raz. Takto necháme dezert vytuhnúť v chladničke, najlepšie cez noc. Pred podávaním posypeme kakaom.
Vytlačiť recept (PDF)Karo 180 g
20 g
Piškóty bezlepkové 120 g
360 g
Holandské kakao 100 g
30 g
Čerešne
300 g
Pitná voda nesýtená
200 g
Vanilkový cukor
30 g
Citrónová kôra
4 g