Kategórie receptov
Mrazený malinový dezert v keksoch Mariela
Počet ingrediencií
5
Počet porcií
8
Sacharidy na jednu porciu
26 g
Čas prípravy
30 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Mrazené maliny, jogurt a javorový sirup alebo med dáme do kuchynského robota a rozmixujeme na hladkú hmotu.
Na dno väčšej plastovej nádoby s vrchnákom poukladáme vedľa seba 4-6 keksov, na ne nanesieme malinovú zmrzlinu a na vrch opäť poukladáme rovnakým smerom ako naspodu ďalšie keksy.
Nádobu dôkladne uzatvoríme a dáme aspoň na štyri hodiny do mrazničky (najlepšie cez noc).
Pre podávaním dezert z mrazničky vyberieme asi pol hodinu vopred, aby povolil a dal sa nakrájať. Krájame presne podľa tvaru keksov, a keďže sa spodné kekse od zmrzliny rozmočili, každú porciu podložíme ešte jedným keksom navyše.
Mrazený malinový dezert ozdobíme čerstvými malinami a lístkami mäty.
Vytlačiť recept (PDF)Elinas jogurt gréckeho typu biely 150 g
300 g
MARIELA - bezgluténové čajové keksy 140 g
140 g
Mäta pieporná
5 g
Maliny čerstvé
400 g