Nepečená torta bez lepku s čučoriedkami

Postup prípravy
Keksy pomelieme na múku a zmiešame s mletými mandľami a rozpusteným maslom (100 g). Hmotu roztlačíme na dno tortovej formy s priemerom približne 24 cm, ktorú sme vystlali papierom na pečenie. Kešu orechy (300 g), ktoré sme si vopred namočili do vody aspoň na 4 hodiny, dáme aj s vodou do mixéra. Pridáme soľ, vanilku (2 g), 70 ml agávového sirupu alebo med, (kokosový) olej a citrónovú šťavu (20 ml) a rozmixujeme na hladkú zmes. Polovicu krému odoberieme a do druhej polovice pridáme umyté a osušené čučoriedky (200 g) a spolu opäť dobre rozmixujeme. Na keksíkovo – mandľový korpus natrieme kešu krém a naň nanesieme čučoriedkový krém. Uhladíme povrch a dáme chladiť aspoň na dve, prípadne aj viac hodín. Potom ozdobíme ovocím a nastrúhanou citrónovou kôrou a môžeme podávať.
Vytlačiť recept (PDF)