Kategórie receptov
Tapiokový puding
Počet ingrediencií
5
Počet porcií
4
Sacharidy na jednu porciu
17 g
Čas prípravy
15 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Obsah vrecúška nasypeme do menšieho hrnca, pridáme 500 ml mlieka a cukor. Zmes premiešame a necháme 1 hodinu napučať. Zmes za stáleho miešania pozvoľna zahrievame po dobu asi 10 minút, potom ju privedieme do varu a ešte asi 1 minútu povaríme. Guľôčky tapioky spriehľadnia a dezert zhustne. Hotový dezert nalejeme do misiek a ozdobíme ovocím podľa chuti a fantázie.
Vytlačiť recept (PDF)Dr. Halíř trvanlivé mlieko polotučné 1 l
500 g
Čučoriedky
100 g
Černice čerstvé
50 g
Cukor kryštál
12 g