Kategórie receptov
Vegánske tiramisu
Počet ingrediencií
9
Počet porcií
2
Sacharidy na jednu porciu
66 g
Čas prípravy
25 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Uvaríme silnú kávu a necháme ju vychladnúť. Pridáme do nej lyžicu-dve rumu podľa chuti. Krém a la mascarpone a jogurt ohriate na izbovú teplotu vymiešame s cukrom, vanilkovým extraktom a kôrou z riadne umytého, ideálne bio pomaranča. Piškóty namočíme do kávy zmiešanej s rumom a navrstvíme do pohára, ďalšia vrstva potom bude krém. Vrstvenie opakujeme, posledná vrstva bude krém, ktorý naaranžujeme podľa chuti a našich schopností. Môže byť aj vyhladený. Vrch posypeme kakaom a štipkou škorice. Podávame vychladené.
Vytlačiť recept (PDF)Instantná káva 500 g
20 g
Elinas jogurt gréckeho typu biely 150 g
150 g
Pomaranče
5 g
Cukor múčka
6 g
Vanilkový cukor
6 g
Škorica mletá
5 g
Holandské kakao 100 g
12 g
Piškóty bezgluténové 120 g
100 g