Kategórie receptov
Zapečené jahody s čokoládou
Počet ingrediencií
5
Počet porcií
4
Sacharidy na jednu porciu
25 g
Čas prípravy
30 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Jahody rozdelíme do zapekacích misiek alebo do jednej väčšej. Posypeme nastrúhanou citrónovou kôrou. Čokoládu si nalámeme do misky. Smotanu na šľahanie zahrejeme v kastróliku až k bodu varu a horúcu ju nalejeme na čokoládu. Necháme asi 3 minúty stáť a potom premiešame, kým sa čokoláda úplne nerozpustí. Potom necháme zmes ešte chvíľu odstáť, aby trochu zhustla. Gril v rúre zapneme na najvyššiu teplotu a asi 5 minút zohrievame. Čokoládovou smotanou prelejeme ovocie a takto pripravený dezert posypeme trochou práškového cukru a vložíme pod gril. Zapekáme 2 – 3 minúty, kým povrch nebude trošku zlatistý, a podávame.
Vytlačiť recept (PDF)
Jahody
350 g
Cukor múčka
20 g
Smotana na šľahanie
150 g
Citrónová kôra
4 g