Kategórie receptov
Anjelské rezy
Počet ingrediencií
11
Počet porcií
15
Sacharidy na jednu porciu
30 g
Čas prípravy
45 minut

Postup prípravy
Žĺtky (5) vyšľaháme s cukrom. Potom pridáme múku, prášok do pečiva, olej, vodu a nakoniec tuhý sneh z bielkov. Cesto nalejeme na plech vyložený papierom na pečenie. Do hrnca nalejeme 750 ml mlieka, pridáme cukor a privedieme do varu. Pudingový prášok rozmiešame vo zvyšnom mlieku a nalejeme do horúceho mlieka. Varíme do zhustnutia. Hotový puding nalejeme na cesto a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry doružova. Kyslé smotany zmiešame s cukrom (20 g) a nalejeme na upečený, ešte teplý múčnik. Posypeme kakaom a škoricou. Necháme stuhnúť v chladničke.
Vytlačiť recept (PDF)
Dr. Halíř trvanlivé mlieko polotučné 1 l
1000 g
Bezlepková múka Nomix 1 kg
200 g
KAKAO TMAVÉ LIANA EXCLUSIVE 100 g
10 g
BABIČKA Smotana kyslá 14% 200 g
415 g
Pitná voda nesýtená
100 g
Cukor múčka
220 g
Olej slnečnicový
100 g
Vajcia
250 g
Škorica mletá
7 g
Puding aróma Vanilka bezgluténový 38 g
74 g