Kategórie receptov
Bezgluténová hrnčeková bábovka
Počet ingrediencií
8
Počet porcií
10
Sacharidy na jednu porciu
51 g
Čas prípravy
30 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Vajička (2 ks) vymiešame s cukrom (1 hrnček) a pridáme ostatné suroviny (2 hrnčeky pohánková múka hladká/celozrnná, 1 hrnček mlieka, 1 prášok do pečiva, 1 vanilkový cukor, 3 PL oleja) okrem kakaa. ¾ cesta vylejeme do vymastenej a vysypanej formy. Do zvyšného cesta pridáme kakao (1PL). Kakaovú časť vylejeme do formy a namramorujeme so svetlým cestom. Pečieme na 200 stupňov asi 30 minut. Skúsime špajlou, či je cesto upečené. Vyberieme, vyklopíme a posypeme práškovým cukrom.
Vytlačiť recept (PDF)
Dr. Halíř trvanlivé mlieko polotučné 1 l
250 g
KAKAO TMAVÉ LIANA EXCLUSIVE 100 g
12 g
Cukor kryštál
200 g
Olej slnečnicový
36 g
Vajcia
100 g
Vanilkový cukor
10 g
Kypriaci prášok do pečiva 12 g
12 g