Bezgluténový mrkvový koláč
Postup prípravy
Predhrejte rúru na 180 ºC (horný a spodný ohrev). Do misky dajte jablčnú šťavu, (hnedý) cukor (80 g), (sójový) nápoj a kvapku citrónovej šťavy. Dobre premiešajte. Pridajte ovsené vločky, kukuričný škrob, prášok do pečiva, sódu bikarbónu, škoricu a soľ. Všetko veľmi dobre premiešajte. Pridajte nastrúhanú a ošúpanú mrkvu, hrozienka a miešajte, kým sa všetko nespojí. 22 cm formu potrite tenkou vrstvou olivového oleja a obaľte papierom na pečenie. Vložte cesto a zarovnajte ho pomocou lyžice. Tortu pečte 30-35 minút. Nechajte koláč vychladnúť a opatrne ho vybaľte z papiera na pečenie.
Na polevu: V miske miešajte (sójový) jogurt so smotanovým syrom a cukrom, kým sa všetko dobre nespojí. Rukami rozdrvte sušienky. Navrch koláča pridajte jogurtovú polevu a posypte rozdrobenými sušienkami.
Vytlačiť recept (PDF)