Kategórie receptov
Bezlepková bábovka z pohánkovej múky
Počet ingrediencií
11
Počet porcií
10
Sacharidy na jednu porciu
28 g
Čas prípravy
30 minut
Bez lepku
Postup prípravy
V miske spolu miešame mäkké maslo a práškový cukor do krémova, postupne prišľahávame po jednom žĺtky (4 ks).
Pridáme pohánkovú múku zmiešanú s kypriacim práškom a škoricou, premiešame mixérom. Teraz pridáme mleté vlašské orechy a kukuričný škrob, mlieko a celú zmes ešte rýchlo premiešame mixérom.
Napokon pomocou gumenej varechy vmiešame do cesta vyšľahané 4 bielky.
Cesto nalejeme do tukom vymastenej a bezlepkovou múkou vysypanej bábovkovej formy. Naša bezlepková bábovka sa piekla v dobre rozohriatej rúre na 180 stupňoch asi 35 minút. Pred podávaním zľahka posypeme práškovým cukrom.
Vytlačiť recept (PDF)Dr. Halíř trvanlivé mlieko polotučné 1 l
50 g
Vlašské orechy jadrá
60 g
Cukor múčka
120 g
Vajcia
200 g
Maslo
125 g
Vanilkový cukor
20 g
Škorica mletá
6 g
Rezistentný škrob
50 g
Kypriaci prášok do pečiva 12 g
6 g
Pohánková múka hladká 500 g
150 g