Kategórie receptov
Bezlepková roláda z pohánkovej múky
Počet ingrediencií
11
Počet porcií
6
Sacharidy na jednu porciu
21 g
Čas prípravy
30 minut

Postup prípravy
Žĺtky (4 ks) šľaháme s cukrom (4 PL) do bledého krému, potom pridáme mleté mandle (3 PL), pohánkovú múku (2 PL), múku (1 PL) a škoricu. Pridáme vodu a vyšľaháme. Napokon zľahka vmiešame do tuha vyšľahané bielky (4 ks). Zmes nalejeme a kartou rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme na 180 stupňoch cca 10-12 minút. Po dopečení hneď za tepla zrolujeme aj s papierom a takto necháme vychladnúť.
Všetky prísady na krém(250 g krémového tvarohu bez hrudiek, 1 balíček vanikového cukru a kôra z polovice bio citrona) vyšľaháme v miske. Rozrolovanú roládu najprv potrieme čučoriedkovými lekvárom, potom nanesieme krém, povrch uhladíme a roládu späť zrolujeme. Krájame asi na 1 cm široké kúsky.
Vytlačiť recept (PDF)Bezgluténová múka PROMIX®-PK špeciál 1000 g
12 g
Almette tvarohový syr 150 g
250 g
Pitná voda nesýtená
30 g
Cukor kryštál
48 g
Vajcia
200 g
Vanilkový cukor
20 g
Škorica mletá
5 g
Citrónová kôra
2 g
Pohánková múka hladká 500 g
24 g
Mandle jadrá
30 g