Kategórie receptov
Bezlepkové brownie rožky
Počet ingrediencií
8
Počet porcií
10
Sacharidy na jednu porciu
23 g
Čas prípravy
45 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Múku a ostatných suché prísady (kakao, mleté mandle, 30 g moučkovýho cukru), dobre premiešame, pridáme roztopenú čokoládu (50 g), žĺtok a maslo a ručne vypracujeme cesto.
Cesto zabalíme do potravinovej fólie a necháme v chladne odpočinúť aspoň hodinu. Potom ho vyberieme a na pomúčenej doske vyšúľame do valčeka s priemerom asi 3 cm.
Ten krájame na 1 cm kúsky, z ktorých vygúľame a vyformujeme rožteky. Dáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme na 200 stupňoch asi 10-12 minút.
Vychladnuté rožky zdobíme roztopenou čokoládou (50 g) a strúhaným kokosom.
Vytlačiť recept (PDF)PROMIX®-UNI – univerzálna bezgluténová múka 1000 g
150 g
KAKAO TMAVÉ LIANA EXCLUSIVE 100 g
12 g
Kokos strúhaný
20 g
Cukor múčka
30 g
Maslo
120 g
Žítok
28 g
Mandle jadrá
60 g