Bezlepkové madlenky
Postup prípravy
Vajce, cukor (80 g), vanilku a soľ vymiešame do bledej nadýchanej peny. Na túto penu preosejeme múku a gumenou varechou jemne vmiešame.
Zmesi by sa mali premiešať dôkladne, ale opatrne, aby sme ponechali nadýchanosť.
Nakoniec prilejeme vychladnuté roztopené maslo a dôkladne vmiešame.
Misku prikryjeme potravinovou fóliou a necháme v chladničke asi hodinu stuhnúť.
Keď je zmes stuhnutá, malou lyžičkou odkrajujeme kúsky cesta a vtláčame ich do formy na madlenky (formu je dobré na prvýkrát jemne vytrieť olejom a vysypať trochou Promix zmesi.
Pečieme na 180 stupňoch asi 15 minút, kým nezačnú okraje madleniek jemne hnednúť. Necháme úplne vychladnúť.
Ny vylepšenie ich môžeme potierať ovocnou šľavou zmiešanou s práškovým cukrom, na madlenkách sa tak vytvorí jemná škrupinka a tá ich ochráni pred vysychaním.
Vytlačiť recept (PDF)