Bezlepkové pečené minišišky s jablkami
Postup prípravy
Rúru rozohrejeme na 160 stupňov a jemnou vrstvou oleja vytrieme formu na mini šišky (ak nemáme, môžeme použiť aj formu na mini muffiny a pod.).
V mise zmiešame jablká (250 g najemno nastrúhaných jabĺk), 2 rozšľahané vajcia, smotanu (60 ml), olej a vanilku. V druhej mimse miešame suché prísady (zmes Promix BETA, cukor (100 g), kypriaci prášok, soľ a škoricu).
Suchú zmes postupne primiešavame do jablkovej zmesi, ale dávame pozor, aby sme ich nepremiešali. Stačí miešať iba toľko, aby sa jednotlivé zložky spojili.
Zmes naplníme do zdobiaceho vrecka a nanesieme do formy. Pečieme asi 14 minút, kým sú šišky na povrchu pružné. Necháme ešte 5 minút vo forme.
Hotové šišky môžeme poliať polevou z javorového sirupu, na ktorý si zohrejeme 60 ml javorového sirupu, 1 kopcovitú PL masla, 140 g práškového cukru a 2 PL šľahačkovej smotany, premiešame, kým sa cukor nerozpustí a namáčame v nej šišky.
Vytlačiť recept (PDF)