Kategórie receptov
Bezlepkový čokoládový koláč s perníkovým korením
Počet ingrediencií
13
Počet porcií
8
Sacharidy na jednu porciu
51 g
Čas prípravy
35 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Roztopený (kokosový) tuk zmiešame s cukrom, soľou, (mandľovým) mliekom a octom tak, aby sa všetky prísady dobre premiešali. Postpune pridávame preosiatu múku premiešanú s mletými orechami, škoricou a perníkovým korením a riadne premiešame do hladkého polotekutého cesta.
Rúru predhrejeme na 180 stupňov. Formu na tortu (s priemerom 20 cm) vystelieme na dne papierom na pečenie a nalejeme do nej zmes na koláč. Povrch uhladíme a dáme piecť asi na pol hodinu. Pomocou špajle odskúšame, či je koláč prepečený a vyberieme ho z rúry.
Hotový koláč, ešte teplý, polejeme polevou z práškového cukru a citrónovej šťavy a necháme zaschnúť. Podávame vychladnutý.
Vytlačiť recept (PDF)
Bezgluténová múka PROMIX®-PK špeciál 1000 g
160 g
Dr. Halíř trvanlivé mlieko polotučné 1 l
250 g
KAKAO TMAVÉ LIANA EXCLUSIVE 100 g
12 g
Citróny
15 g
Cukor múčka
200 g
Cukor kryštál
40 g
Lieskové orechy
50 g
Ocot
5 g
Maslo
25 g
Škorica mletá
6 g
Sóda bikarbóna 15 g
6 g
Jedlá soľ
1 g