Bezlepkový cukinový koláč s orechami
Postup prípravy
Tento bezlepkový cukinový koláč vymiešame v jednej mise. Najprv zmiešame všetky suché prísady. Bezlepkovú múku, kypriaci prášok, sódu preosejeme a do nich vmiešame škoricu, soľ, cukor a mleté lieskovce (200 g) a varechou premiešame. Pridáme rozšľahané 3 vajcia a olej, opäť premiešame. Nakoniec vmiešame cuketu, ktorú sme dopredu nastrúhali, nechali odpočinúť a vyžmýkali z nej prebytočnú tekutinu. Nalejeme do hlbšieho plechu, ktorý sme vystlali papierom na pečenie (alebo potreli tenkou vrstvou oleja a vysypali trochou múky). Uhladíme povrch koláča a dáme piecť. Pečieme na 180 stupňoch asi pol hodinu, kým nám nevyjde von čistá špajla. Upečený koláč necháme trochu vychladnúť. Zatiaľ si pripravíme polevu. Šľahačku privedieme do varu, odstavíme, zalejeme ňou nastrúhanou čokoládu a miešame, kým sa čokoláda úplne nerozpustí. Nalejeme na koláč a uhladíme. Posypeme opraženými posekanými lieskovcami.
Vytlačiť recept (PDF)