Bezlepkový krémeš z medového cesta
Postup prípravy
Medové cesto rozvaľkáme medzi dvomi plátmi papiera na pečenie na tenko, popicháme ich po celej ploche vidličkou a na druhej strane plechu upečieme oba pláty. Pečieme ich na 180 stupňov v rozohriatej rúre asi 10 minút (dĺžka pečenia závisí od toho, na ako tenko rozvaľkáme cesto, preto odporúčame po 8 minútach pláty medového cesta skontrolovať, aby sa príliš nevysušili).
Na plnku vyšľaháme v miske žĺtky s práškovým cukrom, potom do nadýchanej zmesi primiešame pudingy a opäť dobre rozmiešame. Medzitým dáme variť mlieko. Len čo začne vrieť, vlejeme ho do pudingovej zmesi a premiešame. Všetko vlejeme späť do hrnca a vrátime na sporák. Krátko povaríme, kým zmes začne hustnúť.
Na puding dáme potravinársku fóliu a necháme ho vychladnúť. Fólia pomôže tomu, aby sa na povrchu pudingu nevytvorila kožka.
Vychladnutý puding prepasírujeme cez jemné sitko, aby sme odstránili prípadné hrudky. Do pudingovej zmesi teraz vmiešame do tuha vyšľahanú šľahačku.
Na spodný plát medového cesta nanesieme pudingovú plnku a prikryjeme ju druhým plátom cesta. Aby koláč lepšie držal, odporúčame ho upevniť do obdĺžnikovej obruče.
Koláč dáme do chladničky na pár hodín, aby dobre stuhla pudingová plnka.
Bezlepkový krémeš z medového cesta podávame nakrájaný a posypaný práškovým cukrom.
Vytlačiť recept (PDF)