Bezlepkový medový rez
Postup prípravy
Med rozpustíme vo vode, pridáme ho do bezlepkovej zmesi na perník, ďalej pridáme mäkký tuk (50 g) a vymiesime cesto. Cesto zabalíme do potravinovej fólie a necháme odležať v chladničke 24 hodín. Takto zabalené cesto môže v chlade odpočívať aj niekoľko dní. Odpočinuté cesto potom vyvaľkáme na pomúčenej doske (na pomúčenie použijeme napríklad múku Promix UNI) na hrúbku asi 7 mm a v celku ho upečieme v rozohriatej rúre na 210 stupňov do zlatista (asi 12-14 minút). Upečený plát cesta narežeme na rovnako dlhé pásy. Tie plníme plnkou. Na plnku si uvaríme puding podľa návodu, len použijeme iba 300 ml mlieka a cukor. Do vychladnutého pudingu zašľaháme 0,5 dcl rumu a potom maslo (100 g). Naplnený rez polejeme čokoládovou polevou (čokoládu sme roztopili spolu s olejom vo vodnom kúpeli). Koláč chutí najlepšie, keď je aspoň 24 hodín odležaný v chlade.
Vytlačiť recept (PDF)