Kategórie receptov
Bezlepkový tvarohový koláč so slivkami
Počet ingrediencií
10
Počet porcií
8
Sacharidy na jednu porciu
48 g
Čas prípravy
45 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Zmes na bezlepkovú bábovku vysypeme do misky, zmiešame ju s kakaom, potom pridáme na kocky nakrájané maslo, vajce a pomocou lyžice zmiešavame, kým nám ezačne vznikať mrvenička. Potom pridáme vodu a vypracujeme guľu cesta.Cesto natlačíme do tortovej formy s priemerom 20 cm, na dno ale aj na okraje do výšky asi 3 cm.Na cesto poukladáme polovičky sliviek rozkrojenou časťou smerom nadol. Môžeme posypať škoricou. Na slivky nalejeme plnku, ktorú si pripravíme nasledovne: Tvaroh vymiešame s cukrom dohladka, pridáme pudingový prášok, rozšľahané tri vajcia. Pečieme v rozohriatej rúre na 170 stupňov, asi 40-45 minút, kým plnka nestuhne. Koláč necháme úplne vychladnúť.
Vytlačiť recept (PDF)BÁBOVKA bezgluténová v prášku 250 g
250 g
Holandské kakao 100 g
24 g
Pitná voda nesýtená
50 g
Cukor kryštál
100 g
Vajcia
200 g
Maslo
125 g
Slivky
100 g
Škorica mletá
5 g
Puding aróma Vanilka bezgluténový 38 g
37 g