Bezlepkový zákusok na Valentína
Postup prípravy
Vo väčšej mise vyšľaháme žĺtky (5 ks) s práškovým cukrom (60 g) do nadýchanej bledej peny. V druhej mise vyšľaháme na sneh bielky (5 ks) s kryštálovým cukrom (30 g)
Potom obe zmesi jemne zmiešame a po častiach primiešame gumenou varechou preosiatu múku. Nakoniec jemne vmiešame aj preosiate kakao3 PL).
Hotovú zmes vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a kartou rovnomerne rozotrieme na hrúbku asi 1 cm. Pečieme na 170-180 stupňov 10-15 minút.
Upečené cesto necháme vychladnúť a potom z neho formičkou vykrajujeme srdiečka. Jahodovým lekvárom lepíme spolu vždy dve srdiečka, ktoré potom z jednej strany namáčame do čokoládovej polevy.
Tú si pripravíme zmiešaním všetkých surovín nad parou (Vo väčšej mise vyšľaháme žĺtky s práškovým cukrom do nadýchanej bledej peny. V druhej mise vyšľaháme na sneh bielky s kryštálovým cukrom.
Potom obe zmesi jemne zmiešame a po častiach primiešame gumenou varechou preosiatu múku. Nakoniec jemne vmiešame aj preosiate kakao.
Hotovú zmes vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a kartou rovnomerne rozotrieme na hrúbku asi 1 cm. Pečieme na 170-180 stupňov 10-15 minút.
Upečené cesto necháme vychladnúť a potom z neho formičkou vykrajujeme srdiečka. Jahodovým lekvárom lepíme spolu vždy dve srdiečka, ktoré potom z jednej strany namáčame do čokoládovej polevy.
Tú si pripravíme zmiešaním všetkých surovín (100 g masla, 3 PL kakaa, 100 g práškového cukru, 2 PL mlieka) nad parou. Polevu necháme zaschnúť.
Bezlepkový zákusok nakoniec ozdobíme plátkami jahôd, mätovými lístkami a cukrovými srdiečkami.
Vytlačiť recept (PDF)