Kategórie receptov
Brownies
Počet ingrediencií
10
Počet porcií
4
Sacharidy na jednu porciu
84 g
Čas prípravy
20 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Horkú a mliečnu čokoládu (50 g) spolu s maslom vložíme do sklenenej misy a rozpustíme vo vodnom kúpeli. Hneď ako sa čokoláda rozpustí, misu odoberieme a necháme vychladnúť. Ručným šľahačom vyšľaháme 2 vajcia, cukor, vanilkový cukor a soľ do peny. Pridáme roztopenú čokoládu, zamiešame a potom pridáme múku s práškom do pečiva. Štvorcovú formu s rozmerom 25 x 25 cm vymastíme maslom, vylejeme do nej cesto a rovnomerne rozotrieme. Pečieme asi pol hodinu v predhriatej rúre pri teplote 170°C. Brownies vyberieme z rúry a necháme vychladnúť. Pred podávaním ich polejeme čokoládovou polevou ( mliečns čokoláda 75 g) a ozdobíme bielou čokoládou.
Vytlačiť recept (PDF)Bezlepková múka Nomix 1 kg
120 g
Horká čokoláda 70% 80 g
150 g
Cukor kryštál
120 g
Vajcia
100 g
Maslo
70 g
Vanilkový cukor
6 g
Kypriaci prášok do pečiva 12 g
6 g
Čokoláda mliečna 100 g
125 g
Jedlá soľ
0.5 g