Kategórie receptov
Čerešňová torta
Počet ingrediencií
9
Počet porcií
6
Sacharidy na jednu porciu
65 g
Čas prípravy
45 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Vajce a žĺtok vymiešame s troškou zlepšujúceho prípravku na pečenie. Zvyšok múky vysypeme na pracovnú dosku a rozdrobíme do nej maslo. Pridáme vajce vyšľahané v cmare (125 ml). Všetky ingrediencie vypracujeme na jednoliatu masu a necháme postáť v chladničke. Medzitým si maslom vymastíme tortovú formu a vysypeme ju cukrom. Cesto vylejeme do formy a navrch poukladáme čerešne (vykôstkované, prerezané na polovicu). Pečieme v predhriatej rúre.
Vytlačiť recept (PDF)
BABIČKA Kefír 3,3% 950 g
125 g
Bezgluténová múka Promix Beta 500 g
160 g
Čerešne
500 g
Cukor kryštál
180 g
Vajcia
100 g
Žítok
28 g
Kypriaci prášok do pečiva 12 g
12 g
Jedlá soľ
0.5 g