Cheesecake s čerstvým ovocím
Postup prípravy
Do malého hrnca dáme rozpustiť maslo. Sušienky vysypeme do mixéra a rozmixujeme spolu s rozpusteným maslom. Formu na tortu (22 cm priemer) vystelieme papierom na pečenie a vysypeme do nej rozmixovanú zmes. Lyžicou sušienky poriadne roztlačíme, aby bol základ koláča pevný a držal pokope. Kým si budeme pripravovať krém dáme formu s rozmixovanými sušienkami do chladničky. Smotanu dáme zohriať a pred zovretím stiahneme z ohňa. Polejeme ňou nalámanú čokoládu a necháme stáť 5 minút. Medzitým si všetky ostatné ingrediencie rozmixujeme. Následne čokoládu so smotanou premiešame kým sa úplne nerozpustí a pridáme do krému. Rúru predhrejeme na 180°C. Krém spolu s čokoládou a smotanou poriadne premiešame a vylejeme na pripravený korpus zo sušienok. Cheesecake pečieme 40 minút pri teplote 180°C a upečený ozdobíme.
Vytlačiť recept (PDF)