Citrónová torta
Postup prípravy
Rúru predhrejeme na teplotu 180°C. Tortovú formu s priemerom 24 cm vytrieme maslom. V rúre rozpustíme 50 g masla vloženého do vhodnej nádoby. Vyberieme a necháme vychladnúť. Múku, prášok do pečiva a mleté mandle zmiešame a podľa potreby pridáme trochu soli. Do zmesi nastrúhame citrónovú kôru a pridáme niekoľko kvapiek esenciálneho citrónového oleja. V mise rozbijeme vajcia (3 ks), pridáme cukor a ručným šľahačom vyšľaháme na bielu a krémovú zmes, ktorej objem sa v porovnaní s pôvodnou zmesou musí strojnásobiť. Rozpustené maslo vylejeme do misy a vypracujeme krém crème fraîche alebo smotanu. Pomaly zamiešame mandľovú zmes. Cesto vylejeme do formy a pečieme 45 minút. Po upečení vyberieme z formy a necháme vychladnúť. Posypeme práškovým cukrom a podávame s broskyňami a melónom.
Vytlačiť recept (PDF)