Kategórie receptov
Čokoládová kocka
Počet ingrediencií
12
Počet porcií
8
Sacharidy na jednu porciu
50 g
Čas prípravy
50
Bez lepku
Postup prípravy
Na miernom ohni rozpustíme maslo, pridáme kúsky čokolády (100 g) nakrájané na kocky a miešame, kým sa čokoláda nerozpustí. Zmiešame múku s kakaom a práškom do pečiva. Vajcia, kryštálový (150 g) a vanilkový cukor vymiešame elektrickým mixérom do peny. Do hotovej zmesi pridáme čokoládovú hmotu s maslom a nakoniec vmiešame zmes múky a kakaa. Cesto vlejeme na plech (30 × 18 cm), ktorý sme vyložili papierom na pečenie. Pečieme asi 30 minút v rúre predhriatej na 180 °C. Puding pripravíme podľa návodu na obale a necháme vychladnúť. Smotanu vyšľaháme, spojíme s pudingom a natrieme na tortu. Posypeme čokoládovými hoblinkami a necháme 2 – 3 hodiny vychladnúť.
Vytlačiť recept (PDF)
Bezlepková múka Nomix 500 g
60 g
Dr. Halíř trvanlivé mlieko polotučné 1 l
1000 g
Holandské kakao 100 g
40 g
Horká čokoláda 70% 80 g
50 g
Cukor kryštál
200 g
Vajcia
200 g
Smotana na šľahanie
200 g
Maslo
100 g
Vanilkový cukor
12 g
Puding aróma Vanilka bezgluténový 38 g
37 g
Kypriaci prášok do pečiva 12 g
12 g