Čokoládové Moelleux s malinami
Postup prípravy
Rozmrazte maliny. Rúru predhrejte na 180°C. V panvici roztavte maslo a čokoládu. Odstráňte ich zo zdroja tepla ihneď ako sa začne čokoláda topiť, aby neprihorela. V miešacej miske vyšľahajte 5 vajcia, potom pridajte cukor (100 g) a múku. Dobre premiešajte. Vaječnej zmesi pridajte roztavenú čokoládu a miešajte, až kým nebude zmes hladká a rovnomerná. Pečte v rúre 20 minút. Skontrolujte, či je koláč upečený ponorením špičky noža do stredu koláča. Nechajte vychladnúť a odstráňte z plechu. Počas ochladzovania koláča urobte malinový krém. Zmiešajte cukor (2 PL), vanilku, smotanu a potom pridajte maliny, pri čom väčšinu šťavy ušetrite. Vyšľahajte krém, až kým nevytvorí penu a potom primiešajte maliny. Koláč ozdobte s čerešňami, čučoriedkami alebo iným ovocím.
Vytlačiť recept (PDF)