Kategórie receptov
Čokoládové muffiny bez lepku
Počet ingrediencií
11
Počet porcií
10
Sacharidy na jednu porciu
40 g
Čas prípravy
35 minut
Bez lepku
Postup prípravy
V mise zmiešame múku, kypriaci prášok, sódu a kakao. Pridáme rozšľahané vajce, cukor, olej, jogurt a vymiešame na hladké redšie cesto.
Do plechu na muffiny vložíme papierové košíčky a rovnomerne ich naplníme cestom.
Pečieme v rúre na 180 °C približne 25 minút.
Muffiny sú hotové, keď špajľa, ktorú zapichneme do cesta, zostane suchá.
Necháme ich vychladnúť a až potom vyberieme z plechu.
Na zdobenie použijeme hustý jogurt zmiešaný s vanilkovým cukrom, posypeme hoblinkami čokolády a na vrch dáme jahodu.
Vytlačiť recept (PDF)
PROMIX®-UNI – univerzálna bezgluténová múka 1000 g
250 g
Holandské kakao 100 g
20 g
Jahody
60 g
Cukor múčka
120 g
Olej slnečnicový
80 g
Vajcia
50 g
Vanilkový cukor
15 g
Sóda bikarbóna 15 g
3 g
Kypriaci prášok do pečiva 12 g
6 g
Čokoláda na varenie 100 g
50 g