Kategórie receptov
Čučoriedkové muffiny so škoricovou posýpkou
Počet ingrediencií
9
Počet porcií
3
Sacharidy na jednu porciu
130 g
Čas prípravy
20 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Tofu rozdelíme na polovicu. Jednu polovicu nakrájame a spolu s (mandľovým) mliekom a (kokosovým) olejom rozmixujeme v kuchynskom robote. Vo veľkej miske zmiešame suché ingrediencie – ovsené vločky, múku, cukor, kypriaci prášok. Prilejeme tofu zmes a premiešame. Nakoniec pridáme umyté čučoriedky. Druhú polovicu tofu roztlačíme vidličkou a zmiešame so škoricovým cukrom. Formu na muffiny vystelieme košíčkami a naplníme ich cestom až po okraj. Posypeme posýpkou a pečieme v predhriatej rúre pri 175°C približne 40 minút.
Vytlačiť recept (PDF)Dr. Halíř trvanlivé mlieko polotučné 1 l
280 g
Čučoriedky
150 g
Cukor kryštál
115 g
Olej repkový
40 g
Škoricový cukor
20 g
Kypriaci prášok do pečiva 12 g
12 g
Pohánková múka celozrnná 500 g
160 g
Ovsené vločky 500 g
170 g