Kategórie receptov
Čučoriedkové soufflé
Počet ingrediencií
5
Počet porcií
6
Sacharidy na jednu porciu
41 g
Čas prípravy
30 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Na prípravu cesta v mise vymiešame roztlačené čučoriedky (200 g) s cukrom (70 g), kôrou, žĺtkami (4 ks) a citrónovou šťavou (20 ml). V inej mise vyšľaháme bielky (4 ks) so soľou elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. Sneh z bielkov zľahka vmiešame do ovocnej zmesi. Cesto nanesieme do maslom vymastených a cukrom vysypaných mištičiek a položíme ich na plech na pečenie. Do plechu nalejeme horúcu vodu tak, aby boli mištičky do polovice ponorené. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Elektrická rúra: 180°C, teplovzdušná rúra: 160°C. Doba pečenia: asi 30 Minút. Soufflé ozdobíme čučoriedkami a posypeme práškovým cukrom. Podávame najlepšie teplé.
Vytlačiť recept (PDF)Citróny
30 g
Čučoriedky
250 g
Cukor múčka
10 g
Cukor kryštál
200 g