Kategórie receptov
Čučoriedkový koláč
Počet ingrediencií
8
Počet porcií
10
Sacharidy na jednu porciu
46 g
Čas prípravy
20 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Maslo, cukor a žĺtky (4 ks) vymiešame do peny. V polohrubej múke rozmiešame kypriaci prášok, trocha soli a spolu s mliekom a tuhým snehom z bielkov (4 ks) zľahka primiešame k žĺtkom. Cesto rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech, posypeme očistenými čučoriedkami, resp. zmrazenými, práškovým cukrom, prípadne aj postrúhaným medovníkom. Vo vyhriatej rúre pomaly upečieme.
Vytlačiť recept (PDF)Dr. Halíř trvanlivé mlieko polotučné 1 l
250 g
Bezgluténová múka Promix Beta 500 g
400 g
Čučoriedky
200 g
Cukor múčka
100 g
Vajcia
200 g
Kypriaci prášok do pečiva 12 g
12 g
BABIČKA Maslo 250 g
100 g