Kategórie receptov
Hrnčekový perník
Počet ingrediencií
16
Počet porcií
10
Sacharidy na jednu porciu
44 g
Čas prípravy
30 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Plech vymažeme masťou a vysypeme kokosom. V jednej mise vyšľaháme bielky na hustý sneh, v druhej cukor a žĺtky na penu, pomaly vlejeme kefír zmiešaný s medom, šľaháme na nízke obrátky, nakoniec pomaly kvapkáme olej. Múku zmiešame s kypriacim práškom a korením a postupne vmiešavame (už nešľaháme) a vytvoríme hustejšie cesto bez hrudiek. Nakoniec opatrne po lyžiciach pridáme a vmiešame sneh z bielkov a citrónovú kôru. Ihneď prelejeme na plech a pečme na 170 stupňov asi 30 minút s hrnčekom vody. Hneď ako vychladne perník, potrieme ho čokoládovou polevou a posypeme kokosom.
Vytlačiť recept (PDF)
Bezlepková múka Nomix 1 kg
240 g
BABIČKA Kefír 3,3% 950 g
200 g
Kokos strúhaný
30 g
Vlašské orechy jadrá
50 g
Sadlo
5 g
Med včelí kvetový
30 g
Cukor kryštál
150 g
Hrozienka
30 g
Olej slnečnicový
230 g
Vajcia
200 g
Vanilkový cukor
5 g
Citrónová kôra
2 g
Holandské kakao 100 g
30 g
Kypriaci prášok do perníka 20 g
5 g
Poleva tmavá 100 g
100 g