Kategórie receptov
Jablkovo-orechová torta
Počet ingrediencií
10
Počet porcií
8
Sacharidy na jednu porciu
53 g
Čas prípravy
40 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Jablká ošúpeme, nastrúhame na plátky a pokvapkáme citrónovou šťavou. V kuchynskom robote pomelieme cukor, orechy a citrónovú kôru. Zmes preložíme do múky v miske, pridáme 3 vajcia, soľ, masla, prášok do pečiva a jogurt. Všetko dobre zamiešame. Polovicu cesta vylejeme do maslom vymastenej a pomúčenej tortovej formy, poukladáme naň vrstvu jabĺk, vylejeme na ne zvyšok cesta a znovu poukladáme vrstvu jabĺk. Pečieme 50 minút v predhriatej rúre pri teplote 180°C.
Bezgluténová múka Promix Beta 500 g
220 g
Citróny
15 g
Jablká červená
600 g
Cukor kryštál
150 g
Lieskové orechy
50 g
Vajcia
150 g
Kypriaci prášok do pečiva 12 g
12 g
Jedlá soľ
0.5 g
Hera maslová príchuť 250 g
125 g