Kategórie receptov
Jahodové mafiny
Počet ingrediencií
8
Počet porcií
15
Sacharidy na jednu porciu
22 g
Čas prípravy
35 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Do pripravenej misy vložíme maslo, 2 vajcia a jogurt a všetko dôkladne prešľaháme, aby nám vznikla jednoliata zmes. V druhej mise si premiešame sypké ingrediencie, a to konkrétne (kokosový) cukor, kypriaci prášok a múku. Tieto predpripravené zmesi opatrne zmiešame dohromady a pridáme štipku soli. Umyté jahody nakrájame na kocky a pridáme do hotovej zmesi, ktorú lyžicou pomaly premiešavame, až nám vznikne cesto. Formu na mafiny si vystelieme papierovými formičkami podľa fantázie a plníme ich až takmer po okraj, aby nám vznikla po upečení pekná čiapočka.
Vytlačiť recept (PDF)Bezgluténová múka Promix Beta 500 g
250 g
Jahody
250 g
Cukor kryštál
100 g
Vajcia
100 g
Kypriaci prášok do pečiva 12 g
12 g
Jedlá soľ
0.5 g
Hera maslová príchuť 250 g
85 g