Kategórie receptov
Jahodový koláč
Počet ingrediencií
11
Počet porcií
8
Sacharidy na jednu porciu
34 g
Čas prípravy
45 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Dáme rozohriať rúru na 200 °C. Do pomletých mandlí pridáme múku, práškový (35 g) a vanilkový cukor, citrónovú šťavu, maslo a všetko premiešame elektrickým mixérom. Pridáme vajcia, dobre premiešame a necháme 30 minút odstáť. Cesto vyvaľkáme a položíme na vymazaný a múkou vysypaný plech (30 × 10 cm). Pečieme 15 – 20 minút. Upečené cesto necháme vychladnúť a potrieme jahodovým džemom. Pudingový prášok zmiešame s cukrom (50 g) a 50 ml mlieka. Zvyšné mlieko spolu so smotanou (200 ml) privedieme do varu, pridáme rozmiešaný pudingový prášok a varíme za stáleho miešania 1 – 2 minúty. Uvarený puding nalejeme na jahodový džem a necháme vychladnúť. Pred podávaním ozdobíme čerstvými jahodami, šľahačkou a praženými mandľovými plátkami.
Vytlačiť recept (PDF)
Dr. Halíř trvanlivé mlieko polotučné 1 l
300 g
Bezlepková múka Nomix 1 kg
175 g
Citróny
5 g
Jahody
100 g
Cukor kryštál
85 g
Vajcia
50 g
Smotana na šľahanie
300 g
Maslo
125 g
Vanilkový cukor
12 g
Puding aróma Vanilka bezgluténový 38 g
74 g