Kategórie receptov
Jednoduchá jogurtová torta
Počet ingrediencií
5
Počet porcií
6
Sacharidy na jednu porciu
42 g
Čas prípravy
25 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Z bielkov (2 ks) vyšľaháme sneh. V druhej mise vyšľaháme žĺtka (2 ks) s cukrom a len vtedy, keď dosiahneme jednoliaty krém pridáme jogurt, preosiatu múku a prášok do pečiva. Varechou (nie ručným šľahačom) pomaly vypracujeme jednoliate cesto, do ktorého rovnako pomaly zamiešame sneh z bielkov. Tortovú formu vymastíme maslom a pomúčime, vylejeme do nej cesto a vložíme do rúry predhriatej na teplotu 180°C na prvých 10 minút. Potom teplotu znížime na 150°C až do ukončenia pečenia.
Vytlačiť recept (PDF)Bezgluténová múka Promix Beta 500 g
150 g
Cukor kryštál
125 g
Vajcia
100 g
Kypriaci prášok do pečiva 12 g
12 g