Kategórie receptov
Jednoduchý cheescake s medom a citrónom
Počet ingrediencií
7
Počet porcií
8
Sacharidy na jednu porciu
41 g
Čas prípravy
35 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Medové cesto izbovej teploty premiesime a rozvaľkáme do okrúhleho tvaru. Prenesieme ho do tortovej formy s priemerom 20 cm, natlačíme ho na dno a po bokoch formy, ktorú sme vystlali papierom na pečenie. Jemný tvaroh zmiešame so smotanou, medom, vajíčkom, kôrou a šťavou z citróna a pridáme pudingový prášok. Ak nemáme jemný tvaroh, poslúži aj hrudkový, ktorý rozmixujeme do krémova s ponorným mixérom. Tvarohovú plnku nalejeme na cesto a pečieme pomaly, na 160 stupňoch asi 50 minút. Hotový cheescake necháme vychladnúť, potom nožom orežeme okraje, aby nebolo prilepené na formu a opatrne formu odstránime.
Vytlačiť recept (PDF)BABIČKA Tvaroh tučný 250 g
250 g
BABIČKA Smotana kyslá 14% 200 g
16 g
Hotové bezgluténové cestá 500 g
500 g
Citróny
25 g
Med včelí kvetový
36 g
Vajcia
50 g