Kategórie receptov
Jemný mramorový koláč
Počet ingrediencií
8
Počet porcií
12
Sacharidy na jednu porciu
38 g
Čas prípravy
45 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Do misy vysypeme múku s práškom do pečiva, pridáme maslo a vylejeme 60 ml mlieka. Miešame rušným šľahačom 10 minút, kým nevypracujeme krémové cesto, ktoré rozdelíme na polovicu do dvoch samostatných nádob. Do jednej polovice preosejeme kakao a vylejeme polievkovú lyžicu vlažného mlieka. Dobre zamiešame. Tmavé aj svetlé cesto musia mať rovnakú konzistenciu. Formu na savarin vymastíme maslom a vysypeme múkou. Striedavo do nej vylievame tmavé a svetlé cesto, ktoré nakoniec zamiešame vidličkou do špirály, aby sme dosiahli mramorový efekt. Pečieme asi 45 minút v predhriatej rúre pri teplote 180°C. Vyberieme z rúry, formu prevrátime a vyberieme ešte teplý koláč, ktorý prikryjeme potravinovou fóliou a necháme vychladnúť.
Vytlačiť recept (PDF)Dr. Halíř trvanlivé mlieko polotučné 1 l
90 g
Bezgluténová múka Promix Beta 500 g
250 g
Cukor kryštál
250 g
Vajcia
300 g
Holandské kakao 100 g
12 g
Kypriaci prášok do pečiva 12 g
16 g
Jedlá soľ
0.5 g