Kategórie receptov
Kakaovo-malinová roláda
Počet ingrediencií
7
Počet porcií
12
Sacharidy na jednu porciu
19 g
Čas prípravy
45 minut
Bez lepku
Postup prípravy
6 bielkov spolu s kakaom vyšľaháme so 120 g cukru, najlepšie trstinového, na tuhý sneh. 70 g cukru a žĺtky vyšľaháme do peny a pridáme kakao. Do tejto zmesi postupne ručne zašľaháme tuhý sneh. Cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie, ktorý sme potreli trochou masla. Pečieme 8 minút pri 200 stupňoch C. Cesto po upečení necháme vychladnúť na plechu. Nie je potrebné ho hneď rolovať. Pripravíme si krém z vyšľahanej smotany s 2 lyžičkami cukru a pridáme tvaroh. Vychladené cesto natrieme krémom a naň položíme čerstvé maliny. Cesto stočíme do rolády a necháme vychladnúť v chladničke.
Vytlačiť recept (PDF)
BABIČKA Tvaroh tučný 250 g
250 g
Maliny čerstvé
125 g
Cukor kryštál
200 g
Vajcia
300 g
Smotana na šľahanie
100 g
Maslo
10 g